- 3 builtjes rijst
- 1 hand koriander blaadjes
- 500 g kipfilets in stukjes gesndeden
- 4 el ketjap manis
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes look geperst
- 2 el gembersiroop
- pezo
- 3 rode puntpaprika's in reepjes
- 200 g sluimererwten
- 2 zakjes curry bv. Knorr
- 2 handjes cashewnoten
- Marineer de kippenblokjes: Meng de ketjap manis, look, olijfolie, gembersiroop onder elkaar. Kruid de kip met pezo en giet de marinade over het vlees. Laat de kip enkele uren of een nachtje trekken in de marinade.
- Stoom de sluimererwten beetgaar en spoel direct onder koud water.
- Stoom de paprikareepjes beetgaar en spoel direct onder koud water.
- Maak de currysaus zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak de kippenblokjes mooi aan in een pan.
- Kleur de cashewnoten aan in een droge pan, schud regelmatig op en blijf erbij, het gaat ineens snel.
- Doe de kip, noten en de currysaus samen in 1 pot en houd warm.
- Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Warm de gestoomde groentjes heel eventjes op in een pan met wat olijfolie.
- Schik de borden: Doe de rijst in een dresseer-ring, druk aan en haal de ring weg. Schep wat kip en groentjes op de borden en werk af met koriander.
Gegeten bij vrienden en vond het zeer lekker, heb er een beetje mijn eigen versie van gemaakt. Ik had geen receptje, wist wel ongeveer wat er in de curry zat maar het is altijd fijn om er een beetje je eigen ding in te steken. Met dank aan ons Gwenny.
We zijn met 4 koppels en koken om de beurt, zo leer je toch altijd weer eens iets anders maken.