Ingrediënten
- 600 g kippenhaasje
- 350 g verse tagliatelle
- 500 g broccoli
- 2 sjalotjes
- 280 g boontjes bokaaltje, vers is beter
- 500 ml kippenbouillon
- 100 g brie
- 1 handvol spinazieblaadjes
- pezo
- 1 geut room
- 1 geut melk
- 1 klontje boter
Porties: personen
Instructies
- Kruid de kippenhaasjes met pezo.
- Blancheer de broccoli in gezouten water of stoom gaar en spoel onder koud water.
- Snipper de sjalotjes fijn en stoof aan in wat boten.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat voor de helft inkoken, voeg nu de brie toe en mix.
- Proef de saus en voeg wat room en wat melk toe. Kruid af met pezo en dik eventueel wat in met roux of maizena.
- Zet water op om de pasta te koken, kook deze zoals vermeld op de verpakking.
- Bak de kippenhaasjes in wat boter in de pan.
- Smelt in een andere pan nog wat boter om de broccoli op te stoven, voeg als laatste de boontjes en de spinazie toe en kruid met pezo.
- Werk nu het bord af, eerst wat pasta en daarop een 4 à 5 kippenhaasjes erop, leg er wat groentjes langs en wat saus erover.
Notities
Dit gerechtje heb ik niet thuis in België gemaakt, maar in Entrecasteaux.
Vandaar dat niet alle ingrediënten vers waren.
Normaal is dit gerechtje niet met boontjes maar met spitskool, deze heb ik hier niet gevonden.