Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 2 grote koolrabi's geschild en in blokjes
- 500 g bintjes
- 100 g zeekraal
- 1 ei
- 100 g philadelphia met bieslook
- pezono
- 125 g Grieks yoghurt
- 2 el zure room
- 20 g dille fijn gehakt
- 1 hand basilicum fijn gehakt
- 1 noot boter
- 1/2 citroen
Porties: personen
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water.
- Stoom de koolrabi gaar.
- Maak puree van de aardappelen met de koolrabi, het ei en de philadelphia met bieslook. Kruid af met pezono.
- Maak het sausje: Doe de Griekse yoghurt en de zure room in een hoge maatbeker. Doe er de basilicum en de dille bij en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Kruid af met pezo en citroensap. Zet koud weg tot gebruik.
- Kruid de zalm met pezo. Smelt een nootje boter in de pan en bak de zalm kort maar krachtig. Hij mag nog roze zijn aan de binnenkant!
- Doe in een klein pannetje een nootje boter en bak hier de zeekraal zeer kort in aan. De zeekraal moet nog krokant blijven.
- Dresseer de borden: doe puree op de borden, daarop de gebakken zalm en werk af met wat zeekraal en het dillesausje. Mooi met nog enkele blaadjes basilicum. Doe de rest ven de saus in een kommetje zo kan iedereen naar smaak nog wat bijnemen.
Notities
Lekkere frisse puree, wel goed afkruiden!
Overschot saus is ook lekker op een slaatje.
Zeekraal is ook lekker rauw, bijvoorbeeld in een slaatje met vis.