Ingrediënten
- 300 g zalmfilet
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 zakje sojascheuten
- 1 teentje look
- 1 limoen het sap
- 1/4 chilipeper
- 5 takjes koriander of platte peterselie
- 1/2 eetlepel miso pasta
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 avocado
- pezo
- Arachideolie
- 5 eetlepel zwart sesamzaad
Porties: personen
Instructies
- Mix 1/2 teentje look, de helft van het limoensap, de helft van de chilipeper, enkele takjes koriander of de platte peterselie, miso pasta, twee eetlepels arachideolie en 1 eetlepel sojasaus tot een gladde saus. Giet dit over de zalm en dek af, zet in de koelkast tot verder gebruik. Laat best een uurtje marineren.
- Mix de avocado met enkele takjes koriander of platte peterselie, de rest van het limoensap en de rest van de look tot een gladde saus. Kruid naar smaak met pezo.
- Snij de paprika's in reepjes.
- Verwarm de wok voor met arachideolie en wok de paprikareepjes erin met wat pezo. Ze moeten beetgaar zijn. Voeg op het laatste de sojascheutjes toe, die hebben niet veel warmte nodig.
- Haal de zalm uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Giet de marinade bij de groentjes. Bak hem zeer kort in een pan met arachideolie, kort en krachtig op heet vuur, enkel om hem mooi te korsten. Haal hem uit de pan en draai de zalm door de sesamzaadjes en snij hem in plakjes.
- Leg op elk bord wat gewokte groentjes, daarop de blokjes zalm en werk af met het avocado sausje en enkele takjes koriander of platte peterselie.
Notities
Zalm met een zuiderse toets.
Lekker en snel klaar.
Smeuïge zalm en knapperige groentjes.