- 1 kg krieltjes
- 3 teentjes look
- 2 takjes rozemarijn
- olijfolie
- fleur de sel
- arachide olie
- Kook de krieltjes 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de krieltjes in vier en leg ze in een ovenschaal.
- Plet de teentjes look met een koksmes en leg ze bij de krieltjes. Leg de rozemarijn erbij en giet er een geut arachideolie over, meng goed. Kruid met fleur de sel.
- Zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.
Deze krieltjes passen bij zeer veel gerechten, zowel vlees als vis.
Kan ook als bijgerecht bij een bbq: doe de krieltjes in een aluminiumbakje, zet ze op de hete bbq en sluit hem.
Ook makkelijk wanneer je gasten hebt. Je kan ze op voorhand klaarmaken, zodat je enkel nog in de oven moet schuiven.
Deze aardappeltjes vallen bij iedereen in de smaak.