Krieltjessalade met warm gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Krieltjessalade met warm gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Salade
  • 500 g kleine krieltjes
  • 200 g fijne boontjes
  • 250 g warm gerookte zalm Delhaize, Lidl
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 2 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden
  • 2 handen veldsla
  • 1 geut olijfolie
Dressing
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 1 grote el mayonaise
  • 1/2 citroen het sap
  • 1 koffielepel scampi kruiden Lidl
  • 300 takjes dille fijn gehakt
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snij ze in verschillende vormen.
  2. Kook de boontjes in gezouten water beetgaar, giet af en spoel ze onder koud stomend water.
  3. Maak de dressing: meng de Griekse yoghurt en de mayonaise met het citroensap. Breng op smaak met de verse dille, de scampikruiden en pezo.
  4. Meng de krieltjes met de boontjes en twee eetlepels van de dressing onder elkaar.
  5. Leg op een groot bord wat veldsla met daarop de aardappelsalade.
  6. Verdeel er de rode ui en de lente-uitjes over.
  7. Haal het vel van de zalm en breek in stukjes, verdeel de zalm over de salade. Ook nog enkel plukjes veldsla.
  8. Werk de salade af met een draai van de peper- en zoutmolen en een geutje olijfolie. Serveer de rest van de saus apart bij de salade.
Notities

Lekkere maaltijd salade, je kan de zalm ook vervangen door kip, gebruik dan in je dressing eventueel wat curry!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne