Ingrediënten    
                - 1 lamskroon
 - 2 koffielepels mosterd
 - 2 handjes gefrituurde uitjes
 - 6 kleine wortels zuiver gemaakt
 - 1/4 broccoli in roosjes
 - 200 g sluimererwten
 - 10 kerstomaatjes
 - 2 takjes rozemarijn
 - 100 ml rode wijn
 - 200 ml water
 - 1/3 kippenbouillonblokje
 - 3 el ahornsiroop
 - pezo
 - olijfolie of boter
 - bruine roux
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Stoom de groentjes, behalve de tomaatjes beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
 - Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Haal het een uur voor het bakken uit de koelkast.
 - Kruid het vlees goed met pezo en bak het mooi bruin in een pan met boter. Haal het vlees uit de pan en besmeer het met mosterd en de gefrituurde uitjes.
 - Blus de pan van het vlees met wijn, water en ahornsiroop. Kruid met het bouillonblokje en pezo. Laat de saus inkoken en bind een beetje met bruine roux.
 - Laat het vlees 5 minuten rusten en snij het in stukken.
 - Verdeel het vlees, de saus en de groentjes over de borden.
 - Lekker met krieltjes in de oven.
 
        Notities    
                Kruid het vlees goed en kleur goed aan, zodat het mooi gebakken uit de oven komt.
								
        