Ingrediënten
- 400 g diepvries zeevruchten
- 1 geut witte wijn
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 70 g tomatenpuree
- 1 el tomatenketchup
- 1 visbouillonblokje opgelost in 250 ml water
- geut cognac
- currypoeder
- lookpoeder
- cayenne peper
- kurkuma
- paprika poeder
- pezo
- 250 ml room
- 250 g verse lasagne bladen
- witte roux
- 100 g gemalen kaas
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stoof het sjalotje aan in wat boter.
- Voeg de look, tomatenpuree en de ketchup toe.
- Blus met de bouillon, witte wijn en de cognac.
- Laat eventjes wat inkoken.
- Voeg er nu de room aan toe en breng op smaak met alle kruiden.
- Als laatste de goed uitgelekte zeevruchten.
- Dik de saus als het nodig is in met de blanke roux.
- Creëer de lasagne: Neem een ovenschotel. Begin met een laag saus, dan pasta en dan weer saus. Wissel zo af tot de ingrediënten op zijn, eindig met een laagje saus. Werk af met de kaas.
- Zet de schotel 30 minuten in de oven of tot de kaas mooi gekleurd is
Notities
Je kan hier altijd de overschot van de mosseltjes van de dag ervoor bij onderdoen.
Heb je graag meer zeevruchten in de lasagne doe er dan 600 gram zeevruchten erbij.