- 1 doosje lasagenevellen
- 500 g gehakt varkens - runds
- 2 uien fijn gesneden
- 1 gele paprika
- 2 rode paprika's
- 4 wortels in blokjes
- 1/2 aubergine in blokjes
- 250 g champignons fijn gesneden
- 1 teentje look fijn gesnipperd
- 400 ml passata met basilicum
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- paprikapoeder
- pizzakruiden
- 1 geut balsamicoazijn
- 1 mespunt sambal oelek
- pezo
- 1 vleesbouillonketeltje Knorr
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- melk
- gemalen kaas
- Laat wat boter warm worden in een kookpot en stoof er de ui in aan.
- Schil ondertussen met een dunschiller de paprika's en snij ze in blokjes, voeg bij de ui.
- Doe er nu de rest van de groentjes erbij, behalve de champignons.
- Bak de champignons eventjes in een pan apart met wat boter en voeg ze dan toe bij de rest van de groenten.
- Doe er nu de passata, de kruiden, sambal, balsamico en het bouillonketeltje bij. Laat zachtjes sudderen tot de groentjes gaar zijn.
- Bak ondertussen het gehakt rul in een droge pan. Voeg het bij de groentjes.
- Smelt de twee eetlepels boter, voeg de bloem toe en laat drogen, blijf een minuutje roeren.
- Voeg er nu beetje bij beetje de koude melk aan toe tot je een mooi gebonden saus hebt.
- Van het vuur roer je er naar smaak de hoeveelheid kaas door en kruid met pezono.
Om de lasagne extra stevig te maken leg ik de lasagne vellen niet steeds in dezelfde richting.
Zo valt hij tijdens het snijden ook niet zo snel uit elkaar.
Je kan de lasagne gerust een dag op voorhand maken, heb je de dag zelf hem enkel in de oven te schuiven.
Ook lekker met nog wat gemalen kaas erover voor je hem in de oven schuift.