Mascarponemousse
Recept Afdrukken
Porties
6 glaasjes
Porties
6 glaasjes
Mascarponemousse
Recept Afdrukken
Porties
6 glaasjes
Porties
6 glaasjes
Ingrediënten
Mascarponemousse
  • 2 eigelen
  • 50 g kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml room minimum 35 procent vetgehalte
  • 2 zakjes vanillesuiker
Afwerking
  • 2 handjes rood fruit naar smaak
  • 6 amaretti koekjes
Porties: glaasjes
Instructies
  1. Mix de eigelen samen met 50 g suiker mooi wit in ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg de helft van de mascarpone toe en mix glad. Doe nu de rest van de mascarpone erbij en mix weer mooi glad.
  3. Doe de room en de vanillesuiker in een schone kom en klop stijf met de mixer.
  4. Spatel de room onder het mascarpone mengsel, niet meer mixen!
  5. Doe de mousse in een spuitzak, kan zonder spuitmondje en vul de glaasjes. Zet ze enkele uren in de koelkast om op te stijven. Dit kan gerust de dag voordien.
  6. Werk de glaasjes af met een koekje en wat fruit, eventueel nog een muntblaadje.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne