Ingrediënten
Mascarponemousse
- 2 eigelen
- 50 g kristalsuiker
- 250 g mascarpone
- 250 ml room minimum 35 procent vetgehalte
- 2 zakjes vanillesuiker
Afwerking
- 2 handjes rood fruit naar smaak
- 6 amaretti koekjes
Porties: glaasjes
Instructies
- Mix de eigelen samen met 50 g suiker mooi wit in ongeveer 3 minuten.
- Voeg de helft van de mascarpone toe en mix glad. Doe nu de rest van de mascarpone erbij en mix weer mooi glad.
- Doe de room en de vanillesuiker in een schone kom en klop stijf met de mixer.
- Spatel de room onder het mascarpone mengsel, niet meer mixen!
- Doe de mousse in een spuitzak, kan zonder spuitmondje en vul de glaasjes. Zet ze enkele uren in de koelkast om op te stijven. Dit kan gerust de dag voordien.
- Werk de glaasjes af met een koekje en wat fruit, eventueel nog een muntblaadje.