Ingrediënten
Brood
- 500 g bloem
- 6 g zout
- 225 ml melk
- 35 g vers gist
- 50 g suiker
- 75 g boter
- 1 eigeel
- 50 g kristalsuiker
Extra
- 1 eigeel
- boter vorm inboteren
- bloem vorm bebloemen
Porties: stuk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 40 graden met onder en boven verwarming. Zeker geen hete lucht!
- Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje.
- Strooi het zout goed aan de buitenkant van de bloem.
- Verwarm de melk en los er de gist in op, roer goed tot hij volledig is opgelost.
- Giet de melk in het kuiltje.
- Meng er nu voorzichtig de bloem onder vanuit het midden naar buiten toe, met 1 hand.
- Doe er nu ook de suiker, het ei en de boter bij en kneed nu met twee handen. Zodra alles goed gemengd is, kneed je verder op je werkblad tot je een mooi egaal deeg hebt.
- Bol het op en leg het in een kom, dek af met plastic folie en zet het in de oven voor 30 minuten om te rijzen.
- Beboter en bebloem intussen de broodvorm.
- Haal het brood uit de oven en zet de oven nu op 200 graden. Meng het eigeel met een beetje water en smeer het brood er voorzichtig mee in. Zet het brood nu 35 à 40 minuten in de oven.
- Haal het brood uit de oven en uit de vorm, laat afkoelen op een rooster.
Notities
Lekker brood en blijft ook mals.
Dit brood kan je makkelijk met de hand kneden omdat het niet zo lang moet gekneed worden als ander brood.