Ingrediënten
- 25 g bloem
- 25 g boter
- 3 dl melk
- 100 g Passendale geraspt
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 noot boter
- 125 g champignons zeer fijn gesneden
- pezo
- 2 handjes peterselie fijn gehakt
- 50 tal mini bouchees
Porties: stuks
Instructies
- Bak de spekblokjes licht krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak in dezelfde pan met een nootje boter de champignons aan.
- Laat 25 g boter smelten in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat drogen. Roer er de melk onder tot je een mooi gebonden saus hebt. Haal van het vuur. Voeg de kaas toe en roer goed.
- Roer er nu de champignons en de spekjes onder.
- Breng op smaak met pezono en de peterselie.
- Vul nu de bouchees, met een spuitzak of een klein lepeltje. Wanneer ze gevuld zijn zet je ze weer in de verpakking, zo staan ze mooi recht. Dek af met plasticfolie en vries ze in.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Zet de bouchees in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten.
- Zet ze op een bordje en serveer.
Notities
Handig, je kan ze makkelijk op voorhand maken, invriezen en uithalen wanneer je onverwachts bezoek hebt.
Ze zijn ook veel lekkerder dan gekochte exemplaren.
Leuk idee wanneer je veel volk hebt, met de feestdagen of een staande recepties.