Mini bouchees met Passendale kaas
Recept Afdrukken
Porties
50 stuks
Porties
50 stuks
Mini bouchees met Passendale kaas
Recept Afdrukken
Porties
50 stuks
Porties
50 stuks
Ingrediënten
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 3 dl melk
  • 100 g Passendale geraspt
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 noot boter
  • 125 g champignons zeer fijn gesneden
  • pezo
  • 2 handjes peterselie fijn gehakt
  • 50 tal mini bouchees
Porties: stuks
Instructies
  1. Bak de spekblokjes licht krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak in dezelfde pan met een nootje boter de champignons aan.
  3. Laat 25 g boter smelten in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat drogen. Roer er de melk onder tot je een mooi gebonden saus hebt. Haal van het vuur. Voeg de kaas toe en roer goed.
  4. Roer er nu de champignons en de spekjes onder.
  5. Breng op smaak met pezono en de peterselie.
  6. Vul nu de bouchees, met een spuitzak of een klein lepeltje. Wanneer ze gevuld zijn zet je ze weer in de verpakking, zo staan ze mooi recht. Dek af met plasticfolie en vries ze in.
  7. Verwarm de oven op 180 graden.
  8. Zet de bouchees in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten.
  9. Zet ze op een bordje en serveer.
Notities

Handig, je kan ze makkelijk op voorhand maken, invriezen en uithalen wanneer je onverwachts bezoek hebt.

Ze zijn ook veel lekkerder dan gekochte exemplaren.

Leuk idee wanneer je veel volk hebt, met de feestdagen of een staande recepties.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne