Ingrediënten
- 4 Pomodori tomaten ontvelt
- 3 theelepels tomatenketchup
- 3 theelepels chilisaus
- 1 1/2 theelepel mosterd
- 4 el sushi azijn
- 1 chioggiabiet
- 4 el sesamolie
- 4 el sesamzaad eventjes kleuren in een droge tefalpan
Porties: personen
Instructies
- Snij de tomaten in partjes en haal de pitjes er in 1 beweging uit zodat ze nog aan elkaar hangen en houd ze apart.
- Snij de tomatenpartjes in brunoise en breng op smaak met de ketchup, de chilisaus en de mosterd. Roer goed om en proef, kruid eventueel nog bij met pezo.
- Snij met de mandoline mooie dunne plakjes van de biet en leg deze in de sushi azijn.
- Doe de tartaar in een kleine dresseerring en duw zachtjes aan. Snij de biet mooi bij zodat je twee mooi reepjes verkrijgt die je mooi rond je tartaar kan vormen.
- Draai de zaadlijsten van de tomaat door het sesamzaad en leg ze boven op de tartaar. Werk de bordjes af met sesamolie.
Notities
Mooi decoratief en vegetarisch bordje, geïnspireerd door Cheflix!
Proeven is belangrijk, je kan er altijd wat meer of minder van de sausjes onder de tomaatjes doen, tomaten smaken ook niet altijd even zoet!