Mini tomaat mozzarella met ansjovispesto
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Mini tomaat mozzarella met ansjovispesto
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Tomaatjes
  • 8 kerstomaatjes
  • 8 knikker mozzarella
  • basilicum
Pesto
  • 6 gezouten ansjovis
  • 1 hand peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 4 à 6 walnoten
  • 1 teentje look
  • peper
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de tomaatjes en de mozzarella in plakjes en kruid lichtjes met peper. Maak er een torentje van, afwisselend met tomaat, mozzarella en basilicum, steek vast met een houten prikkertje.
  3. Maak de pesto: mix hiervoor alle ingrediënten en breng op smaak met peper.
  4. Zet de tomaatjes 4 à 5 minuten in de oven en werk af met de ansjovispesto.
Notities

Met kleine tomaatjes werkt het niet zo makkelijk, je kan ook grotere tomaten en gewone mozzarella gebruiken, maar geef het dan als voorgerechtje.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne