Ingrediënten
- 6 krielaardappeltjes
- 1 l kippenbouillon
- 12 groene asperges
- 200 g grijze garnalen
- 6 eetlepels cocktailsaus
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 bosje platte peterselie
- boter
- 1 sjalotje
- oud broodkruim
Porties: personen
Instructies
- Kook de krieltjes beetgaar in de kippenbouillon.
- Snij ze in mooie plakjes van 0.5 cm dik, met de schil aan.
- Kook de asperges in gezouten water een 2 minuten, naargelang de dikte. En spoel ze direct onder ijskoud water, zo blijven ze fris groen.
- Maak een crumble van peterselie, door de peterselie eerst fijn te hakken. Het sjalotje fijn te snipperen en deze samen in de vijzel te doen. Plet goed en voeg een nootje boter, het broodkruim en wat pezo toe.
- Het bord dresseren kan af volgt: drie streepjes cocktailsaus uitsmeren op u bord met daarop een aardappelschijfje, wat crumble aan de ene kan en wat garnaaltjes aan de andere kant. Werk af met een asperge kopje.