Mosselsoepje met safraan
Recept Afdrukken
Porties
2à3 personen
Porties
2à3 personen
Mosselsoepje met safraan
Recept Afdrukken
Porties
2à3 personen
Porties
2à3 personen
Ingrediënten
  • 1 preiwit fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 250 ml kookvocht van de mosselen
  • 500 ml water
  • 1 geut culinaire room
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 kg mosselen
  • 1 snuif cayennepeper
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de mosselen tot ze open zijn ( mag met wat mosselgroenten). Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht door een zuivere keuken handdoek.
  2. Stoof de ui glazig. Voeg het saffraan toe.
  3. Voeg de prei toe en stoof mee aan. Voeg het mosselvocht en het water toe en breng aan de kook. Ongeveer 15 minuten.
  4. Mix de soep glad en voeg de room toe. Breng op smaak met cayennepeper en pezo, eventueel nog wat extra kookvocht van de mosselen. Let hiermee op, dit is zeer zout. Je kan ook nog wat water toevoegen wanneer de soep te dik is.
  5. Als allerlaatste warm je de mosseltjes eventjes weer op in de soep.
  6. Verdeel de soep over de bordjes.
Notities

Dit is goed om een restje mosselen van de dag voordien te verwerken.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne