Mosseltjes met pastis sausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Mosseltjes met pastis sausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1,4 kg mosseltjes
  • 5 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 1 bussel peterselie fijn gehakt
  • 50 ml pastis
  • 200 ml room
  • 2 eidooiers
  • boter
  • pezo
  • 1 stokbrood
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de mosselen zuiver en spoel enkele keren in koud water.
  2. Kook de mosselen onder deksel gaar. Giet ze in een zeef en vang het vocht op.
  3. Stoof de sjalotjes aan in wat boter.
  4. Voeg twee pollepels kookvocht van de mosselen toe en de pastis. Laat dit samen wat inkoken.
  5. Voeg nu de room toe en kruid af met pezo.
  6. Van het vuur af roer je er de eidooiers onder en de peterselie. Proef en kruid eventueel wat bij.
  7. Doe de mosselen in een mooie schaal en giet er de saus over, serveer met stokbrood.
Notities

Zeer lekker en vullend.

Ook fijn om te delen: een grote kom in het midden van de tafel en iedereen neemt. Zo kan je het als aperitiefgerechtje presenteren. Ook leuk als voorgerecht wanneer je de mosseltjes in kleine potjes per persoon serveert.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne