Ingrediënten
- 12 scampi's
- 150 g noedels
- 2 dunne prei stammen in ringen gesneden
- 250 g sojascheuten
- 1 hand koriander afwerking
- 3 el sesamzaadjes
- 20 g cashewnoten fijn gehakt
- olijfolie
- pezo
sausje
- 2 el limoensap
- 2 el gembersiroop
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
Porties: personen
Instructies
- Stoof de prei aan op een zacht vuurtje in wat olijfolie. Kruid met pezo.
- Maak de scampi's zuiver.
- Rooster in een droge pan de nootjes en de sesamzaadjes lichtbruin. Blijf erbij, dit gaat zeer snel!
- Kook de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Meng alle ingrediënten voor het sausje en warm het op een zacht vuurtje op.
- Voeg op het alles laatste de sojascheuten toe aan de preiringen, ze moeten nog krokant blijven.
- Bak de scampi's kort aan in een pan met wat olijfolie en kruid ze met pezo.
- Werk de borden af: doe op elk bord wat noedels met daarop de groentjes en de scampi's. Werk af met het sausje, de nootjes en wat koriander.
Notities
Mooi bordje met verrassende smaken.
We zitten toch wel een beetje bij de chinees te eten 😉, maar dan noodgedwongen thuis ten tijde van Corona!
Veel tijd dus om te koken 👩🍳.