Ingrediënten
- 4 kalfsschenkel
- 100 g bloem
- 4 uien fijn gesneden
- 3 teentjes look geperst
- 1/4 knolselder in blokjes
- 4 raapjes in maantjes
- 3 takken selder in maantjes
- 4 wortels in stukjes
- 1 fles passata
- 150 ml witte wijn
- 1 kruidentuiltje tijm, laurier, rozemarijn
- 1 el gedroogde oregano
- 1 kippenbouillonketeltje
- pezono
- 3 lente-uitjes in ringetjes
- couscous
Porties: personen
Instructies
- Kruid het vlees met pezo en bebloem het vlees, klop overtollige bloem eraf. Bak het vlees bruin in boter en haal weer uit de kookpot.
- Doe wat olijfolie in dezelfde pan en stoof er de ui en knoflook in aan.
- Doe er al de groentjes bij en leg het vlees erboven op.
- Blus met de witte wijn en de passata. Leg ook het kruidentuiltje erbij. Doe er het bouillonblokje, oregano en het bouillonketeltje bij.
- Laat dit anderhalf uur zachtjes sudderen, proef en kruid evntueel bij met pezo.
- Lekker met couscous, maak deze klaar zoals vermeld staat op de verpakking.
- Werk de borden af: Doe een stukje vlees in een diep bord met wat van de groentjes en de couscous, werk af met wat lente-uitjes.
Notities
Tip: Snij de randjes van het vlees wat in, zo voorkom je dat het zal opkrullen tijdens het bakken.
Dit gerechtje is ook lekker met pasta of krieltjes.
Dit is een winterse variant op de traditionele ossobuco.
Ook lekker met nog wat verse oregano.