Ovenschotel met zalm en knolselder-puree
Recept Afdrukken
Porties
2
Porties
2
Ovenschotel met zalm en knolselder-puree
Recept Afdrukken
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
  • 2 stukjes zalm zonder vel
  • 330 g knolselder in blokjes
  • 330 g aardappelen bloemige
  • 3 wortels in schijfjes, beetgaar gestoomd
  • 400 g bloemkool roosjes beetgaar gestoomd
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • melk
  • pezono
  • 100 g gemalen kaas
  • enkele takjes dille
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de kaassaus: smelt de boter en voeg de bloem toe, laat drogen op het vuur. Doe er nu geleidelijk de melk bij tot je een mooie dikte hebt. Doe van het vuur de kaas eronder, houd nog wat over voor de afwerking. Kruid de saus met pezono.
  3. Leg de zalm in de ovenschaaltjes en kruid met pezo. Leg daarrond de gestoomde groentjes.
  4. Overgiet met de kaassaus.
  5. Kook de knolselder gaar in gezouten water. Giet af en pureer hem met de staafmixer glad, voeg een geut melk toe.
  6. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met de pureestamper.
  7. Meng de knolselder nu goed onder de aardappelen en kruid af met pezono en een nootje boter.
  8. Werk de ovenschotels af met een laagje puree en een beetje gemalen kaas.
  9. Zet ze 20 minuten in de oven.
  10. Werk af met een takje dille.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne