Ingrediënten
- 2 stukjes zalm zonder vel
- 330 g knolselder in blokjes
- 330 g aardappelen bloemige
- 3 wortels in schijfjes, beetgaar gestoomd
- 400 g bloemkool roosjes beetgaar gestoomd
- 1 el boter
- 1 el bloem
- melk
- pezono
- 100 g gemalen kaas
- enkele takjes dille
Porties:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de kaassaus: smelt de boter en voeg de bloem toe, laat drogen op het vuur. Doe er nu geleidelijk de melk bij tot je een mooie dikte hebt. Doe van het vuur de kaas eronder, houd nog wat over voor de afwerking. Kruid de saus met pezono.
- Kook de knolselder gaar in gezouten water. Giet af en pureer hem met de staafmixer glad, voeg een geut melk toe.
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met de pureestamper.
- Meng de knolselder nu goed onder de aardappelen en kruid af met pezono en een nootje boter.
- Werk af met een takje dille.