Ingrediënten
Marinade
- 12 gamba's ontdooid en droog gedept
- 3 el limoensap
- 2 el sojasaus
- 4 el olijfolie
Pad thai
- 200 g sluimererwten gestoomd, gespoeld en afgekoeld
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 3 wortels
- 100 g sojascheuten
- 1 bosje koriander
- 2 handjes peterselie fijngehakt
- 4 lente-uitjes
- 1 hand ongezouten pindanoten grof gehakt
- olijfolie
Pindadressing
- 1 teentje look geperst
- 3 cm gember geraspt
- 5 el pindakaas
- 3 el sojasaus
- 2 el ahornsiroop
- 3 el sesamolie
- 5 el limoensap
- pezo
Porties: personen
Instructies
Marineren gamba's
- Snij met een scherp mes over de rug van de gamba's en haal het darmkanaal eruit. Meng alle ingredienten voor de marinade. Leg de gamba's in een glazen schaal en giet de marinade erover. Laat minstens 1 uur en liefst 1 nacht marineren in de koelkast.
Dressing
- Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde saus.
Pad thai
- Snij de courgettes met een spiraalsnijder tot sliertjes. Schil de wortels en haal ze ook door de spiraalsnijder. Hak ze nog wat fijner.
- Doe wat olijfolie in een wokpan en wok de groentjes super kort op (courgette, wortel, sluimererwten en sojascheuten). Kruid met pezo.
- Bak de gamba's in een pan met wat olijfolie.
- Doe de groentjes in een diepe schaal en werk af met de verse kruiden en de pinda's. Leg er de gamba's bij en serveer met pindadressing.
Notities
Je kan dit ook met kip of varkenshaasje serveren.