Paëlla met kip en zeevruchten
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Paëlla met kip en zeevruchten
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 l kippenbouillon 2 kippenbouillonblokjes plus water, of zelf gemaakt
  • 2 grote uien fijn gesneden
  • 3 teentjes look uitgeperst
  • 3 rode paprika's geschild en in grove stukken
  • 1400 g zevruchten diepvries mengeling Lidl (venusschelpen, mosseltjes enz...)
  • 16 scampi's ontdaan van pantser en darmkanaal, kop mag blijven zitten
  • olijfolie
  • 4 kippenboutjes
  • kippenkruiden
  • 1 koffielepel paprika poeder
  • 3 potjes saffraanpoeder
  • 200 ml droge witte wijn
  • 500 g paella rijst
  • 200 g jonge diepvrieserwtjes
  • 1 bio citroen
  • peper
  • 2 handjes platte peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Laat je diepvriesvruchten ontdooien.
  2. Bak als eerst je scampi's heel eventjes in wat olijfolie in een paëllapan of een andere pan. Dit zeer kort, ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan.
  3. Kruid nu je kippenboutjes goed met de kippenkruiden en bak ze mooi aan in de pan. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi zijn gekruid. Haal ze uit de pan.
  4. Bak nu de ui en de look glazig in de pan, voeg het paprikapoeder en de saffraan toe. Roer goed om en doe er de paprika's bij.
  5. Leg de kippenboutjes weer in de pan en strooi de rijst erover. Laat de rijst enkele minuten mee aanstoven.
  6. Giet de witte wijn en 1/2 liter kippenbouillon erbij. Laat de rijst het vocht opnemen, roer af en toe om met een spatel.
  7. Giet telkens vocht bij indien nodig, normaal heb je zeker nog een halve liter kippenbouillon nodig (dus weer 1/2 liter water en 1 kippenbouillonblokje).
  8. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de erwtjes toe en roer je ze er goed onder. Als laatste voeg je alle zeevruchten en de scampi's toe. Warm alles nog eens goed door, zodat ook de venusschelpen open zijn.
  9. Werk af met nog wat citroenrasp en peterselie. Als versiering leg je nog enkele partjes citroen in de paellapan.
Notities

Ik kon geen verse venusschelpen vinden hier in Entrecasteaux, vandaar die diepvrieszeevruchten van de Lidl. Hier zaten ook venusschelpen met schelp in, dus dat zag er goed uit en ze waren ook zeer lekker. In de verpakking zat ook surimi, maar die kan je er best uithalen, dat smaakt naar meel.

Zeer geslaagde paëlla, zelfs met de diepvriesvruchten, thuis ga ik hem zeker nog een keertje maken met verse vruchten, het verslag volgt.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne