Parelcouscous met Marokkaanse groentjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Parelcouscous met Marokkaanse groentjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 zakjes parelcouscous
  • 2 rode ui fijn gesnipperd
  • 200 g wortels in schijfjes gesneden
  • 2 pruimtomaten ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 klein blik kikkererwten 60 gram
  • 1/2 courgette in staafjes gesneden
  • 20 tal zwarte olijven
  • 1 koffielepel ras-el-hanout let op is pikant
  • 200 g vegan kippenreepjes
  • kokosolie
  • pezo
  • 100 ml water
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui aan in een wokpan met kokosolie.
  2. Voeg de kippenreepjes toe en bak mee aan.
  3. Voeg de wortels en de kikkererwten toe en kruid met ras el hanout en pezo.
  4. Voeg de courgette en het water toe, laat 10 minuutjes pruttelen, tot alles beetgaar is.
  5. Kook ondertussen de parelcouscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Voeg de olijven als laatste toe, proef en kruid indien nodig bij.
  7. Verdeel de parelcouscous over de borden en schep de Marokkaanse groentjes er bovenop.
Notities

Ook lekker met echte kip en aubergines, paprika enz.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne