Pasta met gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Pasta met gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
  • 2 courgettes in spirelli gesneden
  • 200 g dunne pasta
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • melk
  • gedroogde Provencaalse kruiden Santa Maria
  • pezono
  • 1 handje gemalen kaas
  • 200 g gerookte zalm in reepje gesneden
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de saus: Smelt de boter in een kookpot, doe er de bloem bij en laat drogen. Voeg de melk bij tot je een mooie sausdikte verkrijgt. Breng de saus op smaak met de gerookte zalm ( hou een beetje apart voor de afwerking), pezono, Provençaalse kruiden en de kaas.
  2. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet af en spoel kort.
  3. Kook ook de courgette zeer kort en giet af.
  4. Meng de pasta met de courgette en de saus. Schep op de borden en werk af met wat extra gerookte zalm. Je kan de saus ook over de pasta serveren.
Notities

Dit is een simpel en lekker recept, snel klaar na een drukke werkdag.

Weinig kaas maar toch zeer vullend.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne