Ingrediënten
De gehaktballetjes
- 250 g kalfsgehakt
- 1 koffielepel za'atar
- 1 grote hand basilicum fijn gehakt
- 1 el amandelmeel
- pezo
Overige
- 1 teentje look geperst
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 wortel in schijfjes
- 1 zoete aardappel in blokjes
- 1/2 courgette in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 150 ml water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- harissapasta naar smaak, let op dit is pikant!
- olijfolie
- 150 à 200 g pasta naar keuze
Porties: personen
Instructies
- Meng het gehakt met het amandelmeel en kruid met de basilicum, de za'atar kruiden en pezo. Rol er balletjes van en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie.
- Stoof ondertussen de rode ui en de look glazig in een pot met olijfolie.
- Voeg de wortelschijfjes en de zoete aardappelblokjes toe.
- Voeg de courgetteblokjes en de paprika toe, stoof mee aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan.
- Blus met de tomatenblokjes en het water. Kruid met pezo, het bouillonblokje en de harissa.
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat verder garen, tot alles beetgaar.
- Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Schep de pasta en de saus in de borden en werk af met enkele blaadjes basilicum.