Pasta met kruidige gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Pasta met kruidige gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
De gehaktballetjes
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 koffielepel za'atar
  • 1 grote hand basilicum fijn gehakt
  • 1 el amandelmeel
  • pezo
Overige
  • 1 teentje look geperst
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 wortel in schijfjes
  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • harissapasta naar smaak, let op dit is pikant!
  • olijfolie
  • 150 à 200 g pasta naar keuze
Porties: personen
Instructies
  1. Meng het gehakt met het amandelmeel en kruid met de basilicum, de za'atar kruiden en pezo. Rol er balletjes van en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie.
  2. Stoof ondertussen de rode ui en de look glazig in een pot met olijfolie.
  3. Voeg de wortelschijfjes en de zoete aardappelblokjes toe.
  4. Voeg de courgetteblokjes en de paprika toe, stoof mee aan.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan.
  6. Blus met de tomatenblokjes en het water. Kruid met pezo, het bouillonblokje en de harissa.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat verder garen, tot alles beetgaar.
  8. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
  9. Schep de pasta en de saus in de borden en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne