Pasta met pompoensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Pasta met pompoensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 500 g pompoen bv. butternut geschild en in blokjes
  • 200 g rucola
  • 60 g pijnboompitjes
  • 500 g volkorenspaghetti
  • 125 g geitenkaas zonder korst
  • 75 g parmezaan kaas geraspt
  • 100 ml water
  • 5 el olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitjes bruin in een droge pan, blijf in de buurt want dit gaat snel. Haal ze uit de pan zodra ze zijn gekleurd.
  2. Stoom de pompoenblokjes gaar in 15 minuten, controleer met een vork of ze gaar zijn. Doe ze in een maatbeker samen met de geitenkaas, olijfolie en het water, mix tot een smeuïge saus. Breng op smaak met pezo.
  3. Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
  4. Doe de pasta in een mooie kom en meng er de saus onder, werk af met de pijnboompitjes, de rucola en de parmezaan.
Notities

Simpele pasta maar verrassend lekker, je kan de geitenkaas ook vervangen door mascarpone of zure room, dat is ook zeer lekker.

Vergeet de saus niet goed te kruiden, dat heeft deze pasta wal nodig.

En de rucola geeft een zeer frisse smaak aan de pasta.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne