Ingrediënten
- 375 g pasta
- 16 scampi's ontdaan van darmkanaal en pantsers
- 270 g mosseltjes diepvries
- 270 g zeevruchten diepvries
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 noot boter
- pezo
- 3 à 4 koffielepels tomatenpuree
- provençaalse kruiden
- madras currypoeder
- 1 à 2 koffielepel mosterd
- tomatenketchup
- 400 ml culinaire room
- lookpoeder
- 1 handje bieslook fijn gesnipperd
Porties: personen
Instructies
- Zorg ervoor dat alle diepvries schaaldieren goed zijn ontdooid en goed zijn uitgelekt.
- Bak de scampi's kort aan in wat boter en kruid ze goed met lookkruiden. Haal uit de pan en zet opzij.
- Bak in dezelfde pan de zeevruchten kort aan. Haal uit de pan en doe ze bij de scampi's. Het vocht dat in de pan overblijft, houd je ook bij.
- Breng ondertussen het water van de pasta aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Stoof in dezelfde pan het sjalotje glazig in wat boter. Voeg de tomatenpuree toe, laat even mee aanstoven.
- Voeg de room toe en breng het geheel op smaak met de mosterd, de tomatenketchup, de Provençaalse kruiden, de currypoeder, de lookpoeder, het overgebleven vocht en pezo. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen en doe er nu alles zeevruchten bij.
- Schep de pasta op de borden met de zeevruchtenroomsaus en werk af met wat bieslook.
Notities
Hier is proeven de boodschap, de ene persoon houdt van meer tomaten of curry smaak en de andere meer van de look smaak, dus juist doseren!
Simpel en lekker, ook calorierijk.