Ingrediënten
- 200 g pasta
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 120 g ontbijtspek in stukjes gesneden
- 1 rode paprika in reepjes
- 250 g champignons in vier gesneden
- 1 broccoli in roosjes verdeeld
- 500 g diepvries zeevruchten mix ontdooid en goed uitgelekt
- 2 el kruidenkaas
- 100 ml culinaire room
- pezo
- 1 noot boter
- olijfolie
- lookpoeder
- 1 handje peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look glazig in een diepe pan met wat olijfolie.
- Voeg de champignons en de paprika toe en bak mee aan.
- Doe er het ontbijtspek bij en roer goed om, laat mee aanbakken.
- Stoom de broccoli beetgaar en spoel onmiddellijk onder koud stromend water.
- Bak de zeevruchten op een hoog vuur kort aan en kruid met lookpoeder. Bij te veel vocht: giet het vocht af en bak weer verder. Zet opzij.
- Doe bij de groentjes de kruidenkaas en laat deze smelten op een zacht vuurtje. Voeg nu ook de room toe.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Voeg de zeevruchten en de broccoli toe aan de saus. Warm alles nog eens goed door, proef de saus en kruid indien nodig nog bij met pezo.
- Giet de pasta af en doe deze in een mooie diepe kom. Giet de saus erover en meng onder elkaar, werk af met een beetje peterselie.