Pasta schelpjes met spinazie en ricotta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Pasta schelpjes met spinazie en ricotta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g pasta schelpjes
  • 250 g baby spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 el peterselie fijn gehakt
  • 4 blaadjes munt fijn gehakt
  • 400 ml kant en klare tomatensaus
  • 75 ml water
  • 40 g parmezaan
  • 2 handjes geraspte kaas
  • pezo
  • 1 geut olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de spinazie en laat kort slinken in een pan met olijfolie. Hak grof. Meng de spinazie, de ricotta, de peterselie, de munt, de parmezaan en breng op smaak met pezo. Meng er de pasta onder.
  4. Doe de tomatensaus en het water in een ovenschotel, kruid met pezo en meng door elkaar. Doe de pasta boven op de tomatensaus en werk af met de gemalen kaas. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schotel 12 minuten in de oven. Verwijder nu het aluminiumfolie en zet nogmaals 10 minuten in de oven.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne