- 1/2 butternut pompoen in brunoise
- 1/2 pakje feta zeer fijn verkruimeld
- 1/2 plantje bieslook fijngesneden
- 150 ml appelciderazijn
- 100 g kristalsuiker
- 2 th zout
- 1 rood chilipepertje fijn gesneden
- olijfolie
- zwarte peper uit de molen
- hymalaya zout uit de molen
- Breng 1 liter water aan de kook. Doe er nu de suiker en het zout bij en wanneer het volledig is opgelost doe je er de pompoenblokjes bij. Laat een 5 tal minuutjes zachtjes pruttelen op tot de blokjes beetgaar zijn.
- Laat ze nog wat afkoelen in het vocht. Giet af en laat verder afkoelen.
- Meng de pompoenblokjes met de fete, bieslook en de pepertjes. Breng op smaak met olijfolie, zwarte peper en het zout.
- Doe de pompoenmengeling in kleine amuse glaasje en zet koud tot je ze nodig hebt.
Ik had zelf niet verwacht dat het lekker kon zijn, maar je ziet maar wanneer je niet probeert,....
Het gerechtje heeft mij en onze vrienden aangenaam verrast, dus zeker het proberen waard.
Wel een beetje snijwerk, gebruik een mandoline om mooi plakjes te snijden zo gaat het al een stuk snellen, let wel op je vingertjes!!!