Pompoensoep met kokosroom
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Pompoensoep met kokosroom
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 2 uien in stukjes
  • 1 teentje look geperst
  • 1 prei in halve ringen
  • 1,2 kg butternut pompoen geschild, ontpit en in blokjes
  • 30 g gember fijn gehakt
  • 1 chili pepertje fijn gesneden
  • 2 stengels citroengras ingesneden en gekneusd
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • verse koriander om af te werken
  • 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de boter smelten in een grote kookpot. Stoof hier de ui in glazig.
  2. Doe er nu de prei, look, gember, chili peper, citroengras en de pompoen blokjes bij. Laat het geheel enkele minuutjes stoven.
  3. Overgiet met het water en breng aan de kook. Doe er de bouillonblokjes bij en laat 20 minuutjes zachtjes koken of tot de groentjes gaar zijn.
  4. Mix de soep met de staafmixer. Doe er de kokosmelk bij en mix opnieuw.
  5. Kruid de soep eventueel nog wat bij met pezo. Wanneer je de soep te dik vindt kan je wat water toevoegen.
  6. Verdeel de soep in bordjes en werk af met wat fijngesneden koriander.
Notities

Deze soep is lichtjes pikant met zuiderse toets, ook is ze zeer vullend dus neem geen te grote borden!

Ik geef dit soepje ook wel eens als amuse.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne