Quesadilla
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Quesadilla
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Ingrediënten
  • 4 wraps
  • 200 ml passata
  • 2 el amandelmeel
  • 2 teentjes look geperst
  • 500 g kipfilet in fijne reepjes gesneden
  • tex mex kruiden
  • 6 el mais blik
  • 2 oranje puntpaprika's in fijne reepjes gesneden
  • 2 handjes jonge spinazie
  • 200 g gemalen kaas naar smaak
  • 1 krop ijsbergsla fijn gesneden
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 15 blaadjes basilicum fijn gehakt
  • 6 takjes peterselie fijn gehakt
Porties: stuks
Instructies
  1. Meng de passata met de look en het amandelmeel onder elkaar en kruid met pezo.
  2. Kruid de kippenreepjes met Tex-Mex kruiden en pezo. Bak de reepjes in een pan met wat olijfolie. Voeg de paprika reepjes toe en laat even mee aanbakken. Als laatste de mais, roer om en zet van het vuur.
  3. Meng de Griekse yoghurt met de verse kruiden, Tex-Mex kruiden en pezo.
  4. Beleg de ene helft van de wraps met passata, daarop wat spinazie blaadjes en dan het kippenmengsel. Bestrooi met gemalen kaas, ook goed aan de randen en plooi dicht en duw aan.
  5. Wrijf een antikleefpan in met een beetje olijfolie. Leg twee wraps in de pan en bak ze 3 minuten. Draai ze om en bak nogmaals 2 à 3 minuten.
  6. Snij de quesadilla in twee en serveer met de sla en het sausje.
Notities

Leg eventueel een te klein deksel op de quesadilla tot dat de kaas is gesmolten, dit is de lijm om hem dicht te houden.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne