Ingrediënten
- 3 vellen filodeeg
- olijfolie
- 150 g gebraden kip bbq smaak (delhaize)
- 3 lente-uitjes in ringetjes
- 1 klein rood pepertje in brunoise
- 3 rode paprika's
- 4 eitjes
- 200 ml room
- 1 el oregano
- pezo
- 150 g feta
- enkele blaadjes basilicum
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de paprika's in twee en leg ze met het snijvlak op een bakplaat belegd met bakpapier. Zet ze in de warme oven tot de schil zwart is geblakerd. Haal uit de oven en leg er 5 minuten een natte keukenhanddoek over. Verwijder de schil en snij in reepjes.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Leg een stuk bakpapier in een springvorm.
- Smeer het filodeeg in met olijfolie en leg het mooi op elkaar in de springvorm.
- Beleg het deeg met kleine stukjes kip, de paprika, lente-uitjes en het pepertje.
- Roer de eitjes los met de room en kruid met oregano en pezo. Giet dit mengsel over de groentjes.
- Verbrokkel de feta erover en zet de quiche nu in de oven voor 40 minuten.
- Haal de quiche uit de oven en laat een beetje afkoelen op een rooster. Werk af met wat basilicum.
Notities
Mooi op een buffet, kan zowel lauw als koud gegeten worden.
Deze versie met filodeeg is ook minder zwaar dan met bladerdeeg.
Leuk idee op de paasbrunch.