Ingrediënten
- 1 avocado
- citroensap tegen het verkleuren van de avocado
- 2 lente-uitjes het groen in ringetjes gesneden
- pezo
- 2 el citroensap
- 1 el limoensap
- 1 theelepel mosterd
- 3 el olijfolie
- 1 el dille fijngehakt
- 200 g rauwe zalm heel fijn gesneden
Porties: glaasjes
Instructies
- Maak de marinade voor de zalm: meng het citroensap, limoensap, mosterd, olijfolie en de dille onder elkaar en meng onder de zalm, kruid met pezo. Proef af en toe. Dek af en zet in de koelkast.
- Snij de avocado in twee, haal de pit eruit en haal de schil eraf, doe deze in een maatbeker en mix fijn. Kruid ook wat af met pezo en citroensap.
- Doe nu wat van de zalm in glaasjes, daarop de avocado crème en werk af met een plukje dille.
Notities
Voor de foto heb ik het in een vormpje op een bordje gedresseerd. De hoeveelheden zijn voldoende voor twee voorgerechtjes. Als je deze hoeveelheden verdeelt in amuse glaasjes, heb je zeker genoeg voor 4 tot 6 hapjes.
Zorg ervoor dat de zalm zeer vers en goed gekoeld is.