Ravioli met parmezaanroomsausje met een toets van kervel
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ravioli met parmezaanroomsausje met een toets van kervel
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 250 g ravioli bijvoorbeeld ravioli gevuld met hert
  • 250 ml culinaire room
  • parmezaanse kaas vers geraspt naar smaak
  • pezono
  • 1/2 bussel kervel fijn gehakt
  • 250 ml alpro room
  • pezo
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de kaassaus: Doe de culinaire room in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Zet van het vuur en roer er de kaas door naar smaak, kruid af met pezono en een heel klein beetje van een kippenbouillonblokje.
  2. Maak de kervelsaus: Verwarm de alpro room en doe er de gehakte kervel bij. Het mag niet koken. Laat 2 minuutjes garen en mix de saus met een staafmixer. Duw door een zeer fijne zeef en vang het vocht op. Doe de saus weer in een steelpannetje en breng op smaak met pezo.
  3. Breng een ruime pot water aan de kook met zout en wat olijfolie. Kook hier de ravioli in gaar, kijk op de verpakking. Giet af.
  4. Warm de saus nog wat op. De kervelsaus klop je met de garde goed schuimig.
  5. Doe wat kaassaus in een diep kommetje, daarop 3 stuks ravioli en werk af met wat kervelsaus en nog wat geraspte parmezaan.
Notities

Je kan dit ook met andere ravioli maken, bos-champignon-vulling enz...

Ik heb me gebaseerd op een gerechtje dat we met oudjaar 2019 bij Vlaamse vrienden in Entrecasteaux hebben gegeten. Ik vond het zeer lekker en heb er nu een eigen versie van gemaakt. Mijn ouders vonden het ook heel lekker. Met dank aan Philippe.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne