Romige maïssoep
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Romige maïssoep
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentje look fijn gesnipperd
  • 1 geut olijfolie
  • 300 g mais uit blik
  • 300 ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 50 ml room
  • 3 sneetjes zachte chorizo fijn gesneden
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in de olie.
  2. Hou een el maïs apart voor de afwerking.
  3. De rest van de maïs mag bij de ui en stoof mee aan.
  4. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat 20 minuutjes pruttelen.
  5. Voeg de room toe en mix de soep glad. Is ze te dik, voeg dan een beetje water toe.
  6. Zeef de soep, zodat je een mooi gladde soep verkrijgt. Kruid de soep bij met pezo indien nodig.
  7. Bak de chorizo in een droge pan aan.
  8. Schep de soep in borden en werk af met wat maïs, de chorizo en een streepje olijfolie.
Notities

Zoet en pikant gaan hier goed samen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne