Ingrediënten
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teentje look fijn gesnipperd
- 1 geut olijfolie
- 300 g mais uit blik
- 300 ml water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 50 ml room
- 3 sneetjes zachte chorizo fijn gesneden
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in de olie.
- Hou een el maïs apart voor de afwerking.
- De rest van de maïs mag bij de ui en stoof mee aan.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat 20 minuutjes pruttelen.
- Voeg de room toe en mix de soep glad. Is ze te dik, voeg dan een beetje water toe.
- Zeef de soep, zodat je een mooi gladde soep verkrijgt. Kruid de soep bij met pezo indien nodig.
- Bak de chorizo in een droge pan aan.
- Schep de soep in borden en werk af met wat maïs, de chorizo en een streepje olijfolie.
Notities
Zoet en pikant gaan hier goed samen.