Scampi burgers met pittige mayo
Recept Afdrukken
Porties
3 Personen
Porties
3 Personen
Scampi burgers met pittige mayo
Recept Afdrukken
Porties
3 Personen
Porties
3 Personen
Ingrediënten
De scampi burgers
  • 25 scampi's Ontdooid, gepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 1 teentje look geperst
  • 1/2 bussel platte peterselie fijn gehakt
  • pezo
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 hamburgerbroodjes
De pikante mayo
  • 3 eetlepels mayo
  • 2 koffielepels sambal oelek
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 1 koffielepel graantjes mosterd
  • currypoeder
  • paprikapoeder
  • beetje tomatenketchup
Porties: Personen
Instructies
  1. Snij de scampi's zeer fijn, er mogen nog kleine stukjes scampi aanwezig zijn in de burger, maar hoe kleiner de stukjes hoe fijner van structuur.
  2. Meng onder de scampi stukjes de look, peterselie, citroensap, paneermeel en kruid met pezo. Meng goed onder elkaar en vorm er mooie hambugertjes van ter grote van de hamburgerbroodjes. Laat ze wat opstijven in de frigo.
  3. Maak ondertussen het sausje: Mix de bicky uitjes fijn en meng nu alle ingrediënten voor het sausje gewoon onder elkaar en klaar is kees, zo simpel kan het zijn.
  4. Bak de scampiburgers in een pan met wat olijfolie tot ze gaar zijn, dit duurt niet lang, scampi's hebben niet veel nodig en te lang bakken dan worden ze taai.
  5. Doe de broodjes eventjes verwarmen in de broodrooster. Leg op elk broodje een scampiburger en wat van de lekkere saus.
Notities

Let op met de sambal, gebruik dit naar eigen smaak, kan snel te pikant zijn.

Maar scampi's kunnen wel wat pit verdragen!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne