Ingrediënten
- 10 scampi's ontdaan van darmkanaal en pantsers
- 1/2 appel, jonagold in brunoise
- 2 kleine sjalotjes fijn gesnipperd
- 100 ml room of alpro
- 1 theelepel currypasta
- currypoeder
- kurkuma
- 1 geut witte wijn
- pezo
- blonde roux
- olijfolie
- boter
- enkele blaadjes koriander
Porties: personen
Instructies
- Stoof de sjalotjes aan in wat olijfolie.
- Doe er de room en de witte wijn bij. Voeg kruiden, kurkuma, currypoeder en currypasta toe.
- Laat wat inkoken en giet door een zeef, vang het vocht op en zet weer op het vuur.
- Bak ondertussen de scampi's in een pan met wat boter, kruid ze met pezo. Kort bakken anders worden ze taai.
- Proef de saus en kruid bij met pezo en dik eventueel in met de roux. Roer als laatste de appeltjes erdoor en haal van het vuur.
- Schep wat saus op de bordjes, leg daarop de scampi's en werk af met een blaadje groen.
Notities
Maak de saus naar smaak, veel of weinig curry??? Smaken verschillen.
Je kan de scampi's elk apart op een amuse schaaltje presenteren, dit als hapje.