Scampi's met kreeftensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scampi's met kreeftensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 30 ml droge witte wijn
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 teentje look geperst
  • 150 ml kreeftenfond
  • 100 ml room
  • pezo
  • boter
  • 24 scampi's ontdooid, ontdaan van darmkanaal en droog gedept
  • stokbrood
  • blanke roux indien nodig
  • 1 hand peterselie fijngehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de sjalot aan in wat boter. Voeg het tomatenpuree toe. Voeg de look toe en blus met de witte wijn. Laat verdampen maar zorg dat de sjalot niet gaat kleuren!
  2. Voeg de kreeftenfond en de room toe.
  3. Kruid naar smaak met pezo, eventueel een klein stukje van een bouillonblokje. Indien nodig kan je saus nog wat indikken met blanke roux.
  4. Kruid de scampi's met een beetje pezo en bak ze in een pan met boter. Bak ze kort, anders krijg je rubberen taaie scampi's.
  5. Dresseer de borden: Leg op ieder bord zes scampi's, doe er wat kreeftensaus over en werk af met wat peterselie. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Simpel lekker en feestelijk voorgerechtje.

Kan ook als hapje, geef dan wat minder scampi's.

Kreeftensaus is ook lekker met visragout enz..

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne