Scampi's met witloof
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scampi's met witloof
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 8 scampi's
  • 1 teentje look uitgeperst
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 geut witte wijn
  • 200 ml culinaire room
  • 1 geut kippenfond
  • currypoeder
  • cayennepeper
  • pezo
  • 1 stronk witloof in dunne reepjes gesneden
  • 1 el suiker
  • verse dille
  • boter
  • olijfolie
  • brood naar smaak
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de scampi's proper, hou de schalen bij.
  2. Bak de schalen aan in wat olijfolie samen met de look en de sjalot.
  3. Voeg het tomatenpuree toe en laat eventjes meebakken.
  4. Blus met de witte wijn en laat wat inkoken.
  5. Voeg er de room en de fond bij, giet door een zeef en vang het vocht op. Zet de saus terug op een zacht vuurtje en kruid naar smaak met curry, pezo en cayennepeper. Bind de saus indien nodig een beetje in met blonde roux.
  6. Stoof het witloof in wat boter en karameliseer met de suiker, kruid met pezo.
  7. Bak de scampi's in een hete pan met boter. Kruid ze een beetje met pezo.
  8. Dresseer de amuse bordjes met wat witloof, saus en een scampi, werk af met een beetje dille. Lekker met een stukje brood.
Notities

Bak de scampi's niet te lang, anders zijn ze taai.

Kan ook als voorgerechtje, geef dan een zestal scampi's per persoon.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne