Semifredo met frambozen
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Semifredo met frambozen
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
 • 80 g suiker
 • 4 eitjes
 • 50 ml vers citroensap
 • 400 ml volle room
 • 70 g pistachenootjes gehakt
 • 300 g diepvries frambozen
Porties: personen
Instructies
 1. Bekleed een lage bakvorm van 25 cm lang met plasticfolie.
 2. Doe 250 g frambozen in een steelpannetje met 1 eetlepel suiker en laat op een zacht vuurtje smelten. Zeef en laat afkoelen op kamertemperatuur.
 3. Split het eigeel van het eiwit.
 4. Doe de eigelen met het citroensap en de rest van de suiker in een schaal en klop au bain-marie met een garde tot het mooi dik wordt. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
 5. Klop de room stijf.
 6. Klop de eiwitten stijf.
 7. Meng de slagroom door het eigeelmengsel en hef nu voorzichtig het eiwit eronder.
 8. Meng 3/4 deel van de pistachenootjes eronder.
 9. Doe 1/3 van het beslag in de vorm, lepel er wat frambozencoulis over. Giet weer 1/3 beslag in de vorm en opnieuw een laagje saus en werk af met het laaste deel beslag. Strijk de bovenkant mooi glad en dek af met plasticfolie.
 10. Zet minstens 4 uur in de diepvries. Het mag tot een week op voorhand gemaakt worden.
 11. Haal 30 minuten voor het serveren uit de vriezer. Wanneer de semifredo te dik is, moet hij wat langer uitstaan voor je hem kan eten. Werk af met de overige frambozen en nog wat nootjes.
Notities

Semifredo betekent half bevroren ijs.

Au bain-marie is een manier om eidooiers niet te laten schiften tijdens het verwarmen. Je gebruikt een vuurvaste schaal op een pan met kokend water. Zo kunnen de eieren onder voortdurend kloppen rustig binden zonder te koken. Het kan ook rechtstreekt op het vuur, maar als de temperatuur iets te hoog gaat, schiften de eieren en kan je opnieuw beginnen, dus speel op veilig!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne