Slawraps met zalm
Recept Afdrukken
Porties
8 stuks
Porties
8 stuks
Slawraps met zalm
Recept Afdrukken
Porties
8 stuks
Porties
8 stuks
Ingrediënten
  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 70 g gerookte zalm fijn gesneden
  • 1 Romeinse sla
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 1/2 rode ui fijn gesneden
  • 2 takjes dragon fijn gesnipperd
Dressing
  • 1/2 citroen het sap
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • pezo
Porties: stuks
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kruid de zalm met pezo en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat Zet 12 minuten in de oven en laat afkoelen.
  3. Maak de bladeren los van de sla en was ze voorzichtig. Droog de bladeren wat af met keukenrol. Leg ze op een plateau.
  4. Maak de dressing: Meg de yoghurt, het citroensap, de mosterd en de olijfolie onder elkaar. Breng op smaak met pezo. Is de dressing te dik, voeg dan een beetje water toe.
  5. Trek de zalm in stukjes en meng deze onder de gerookte zalm. Verdeel de zalm over de slabladen. Daarop de rode ui, de lente-uitjes en de dragon. Werk af met wat dressing.
  6. Zet de rest van de saus bij op de plateau zo kan iedereen extra saus nemen. Iedereen neemt een wrap en plooi hem dicht, smakelijk.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne