Spaans vissoepje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Spaans vissoepje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 400 g kabeljauw in mooie stukken gesneden
  • 1 teentje look fijn gesneden
  • 2 uien in halve ringetjes gesneden
  • 2 rode paprika's in stukjes, niet te klein
  • 2 wortels in stukken, niet te klein
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 kippenbouillonketeltje
  • 1 l water
  • 1 koffielepel venkelzaad
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 hand bladpeterselie fijn gehakt
  • 1 eetlepel kapertjes
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de olie in een diepe pan en stoof er de ui en de look in aan. Voeg de paprika's en de wortels toe en gaar ze 5 minuten mee.
  2. Voeg het venkelzaad, komijn, laurier, kippenbouillonketeltjes, de passata en het water toe. Laat nog 3 minuutjes pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met pezo.
  3. Leg nu de stukjes vis in het vocht, duw ze mooi onder en zet het deksel erop. Laat onder deksel nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Schep in mooie borden en werk af met wat platte peterselie.
Notities

Dit is een maaltijdsoep, dus als je van plan bent nadien nog iets te eten, neem dan zeker een kleinere portie.

Ook lekker met een stukje stokbrood en wat kruidenboter.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne