Ingrediënten
- 4 lapjes spek
- szechuanpeper
- pezo
- olijfolie
- enkele blaadjes salie fijn gesneden
- 1 bakje gemengde kerstomaatjes gehalveerd
- provençaalse kruiden
- 6 stronkjes mini witloof beetgaar gestoomd
Porties: personen
Instructies
- Leg het spek langs elkaar en kruid het aan beide kanten met szechuanpeper, zout, salie en olie. Laat het een uurtje marineren.
- Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in een gietijzeren pannetje of aluminium bakje en kruid ze royaal met Provençaalse kruiden, een beetje pezo en een goede geut olijfolie.
- Bak het spek op de BBQ mooi bruin.
- Zet de tomaatjes op de BBQ en sluit de BBQ, dit voor een 5 tal minuten.
- Gril het witloof kort op de BBQ, let op dat het niet verbrandt.
- Serveer alles samen op een houten plank, lekker met een stukje stokbrood.