Spelt pasta met Broccolisaus en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Spelt pasta met Broccolisaus en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 300 g kalfsgehakt
  • 1 teentje look geperst
  • 1 el amandelmeel
  • 12 blaadjes basilicum fijn gehakt
  • 1 broccoli in roosjes
  • 250 g kastanje champignons in vier gesneden
  • 4 el parmazaan geraspt
  • 125 à 150 ml sojaroom
  • 200 g speltpasta
Porties: personen
Instructies
  1. Meng het gehakt met de look, het amandelmeel en de basilicum. Kruid met pezo en rol er kleine balletjes van.
  2. Stoom de broccoli goed gaar.
  3. Bak de balletjes gaar in olijfolie. Haal ze uit de pan. Voeg terug wat olie of boter toe en bak de champignons aan, kruid met pezo.
  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Mix de broccoli glad met de Parmezaan, de sojamelk en breng op smaak met pezo.
  6. Meng de pasta met de saus en verdeel over twee borden, daarop de balletjes en de champignons. Werk af met nog enkele basilicumblaadjes.
Notities

Naar een recept van Sandra Bekkari.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne