Spirelli met champignon-truffel roomsaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Spirelli met champignon-truffel roomsaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 300 g spirelli verse pasta is nog lekkerder
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 400 g champignons zuiver gemaakt en in schijfjes gesneden
  • 300 g room
  • 2 el truffeltapenade 1 potje van 30g
  • 75 g parmezaan geraspt
  • pezo
  • blanke roux
  • 50 g truffelcarpaccio op olie Delhaize
Porties: personen
Instructies
  1. Doe wat olijfolie in een diepe pan. Stoof hier de sjalotjes en de look in aan.
  2. Voeg de champignons toe en bak mee aan.
  3. Blus met de room.
  4. Haal de carpaccio truffel uit de olie en giet de olie bij de saus.
  5. Doe er nu de truffeltapenade en de Parmezaan bij. Kruid het geheel af met pezo. Dik de saus een heel klein beetje in indien nodig met de blanke roux.
  6. Kook de spirelli gaar in gezouten water en giet af.
  7. Meng de spirelli onder de saus.
  8. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de truffelcarpaccio.
Notities

Zeer feestelijke pasta met zeer veel smaak.

Het is nog lekkerder met verse pasta en verse truffel. Verse truffel is veel duurder dan deze truffel op olie, maar het smaakverschil is navenant.

Wie nog nooit truffel heeft gegeten, begint best met truffels die opgelegd zijn op olie of met truffelolie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne