Steak met witloofsalade en gekookte aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Steak met witloofsalade en gekookte aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 steaks
  • 3 stronkjes witloof fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 klein bosje waterkers enkel de blaadjes
  • 3 el zure room
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el sesamolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • pezo
  • 6 kleine aardappelen
  • boter
  • bruine roux
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de dressing: Meng de zure room, de mosterd, de honing, de sesamolie en de witte wijnazijn. Kruid met pezo.
  2. Meng het witloof met de ui en de waterkers en meng er een hoeveelheid dressing onder naar smaak.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  4. Smelt boter in een pan. Kruid de steak met pezo en bak hem naar smaak in de pan. Je kan je steak best nog wat rood eten, zo zal het vlees veel sappiger en malser zijn. Ik heb de steak 2 minuten aan iedere kant gebakken, dit hangt natuurlijk af van de dikte van het vlees.
  5. Haal het vlees uit de pan en wikkel eventjes in aluminiumfolie om het vlees te laten rusten. Blus de pan met 100 ml water en kruid bij met pezo. Dik in met een beetje bruine roux.
  6. Leg het vlees, de witloofsalade en enkele aardappels op een bord en werk af met de saus.
Notities

Lekker fris met de witloofsalade.

Je kan deze salade serveren bij de bbq en er naar smaak een appeltje, rozijnen en of noten onder mengen.

Koop steak van goede kwaliteit, hij zal veel malser en sappiger zijn.

En steak mag nooit helemaal doorbakken zijn, dan krijg je een taai stuk vlees (ne leren lap, zoals ze hier zeggen 😉).

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne