Ingrediënten
- 7 middelgrote aardappelen bintjes
- 2 kleine sjalotjes fijn gesneden
- 1 rode paprika geschild en in blokjes
- 7 zongedroogde tomaatjes sud 'n' sol in stukjes
- pezono
- 1 el zure room
- 1 klontje boter
- 2 lente-uitjes in ringetjes
Porties: personen
Instructies
- Stoof de sjalotjes op in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes en de tomaatjes toe, stoof mee aan en voeg een klein beetje olie toe die op de tomaatjes zit. De paprikablokjes mogen nog knapperig zijn.
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stamp de aardappelen met de boter, zure room en kruid met pezono. Roer er nu de paprika en tomatenblokjes onder met een garde.
- Doe in kommetje en werk af met wat lente-uitjes
Notities
Dit is een zuiderse puree die bij veel gerechtjes lekker is.
Schil de paprika, zo is hij wat zachter en verteert deze beter.